telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN Muzeul „Popa” din Târpești, Neamț, emblemă a tradițiilor din zona Moldovei… pe undele Radio Iași, joi, 15 septembrie 2022, h. 21 și 3 minute în emisiunea TRADIȚII

Muzeul „Popa” din Târpești, Neamț, emblemă a tradițiilor din zona Moldovei… pe undele Radio Iași, joi, 15 septembrie 2022, h. 21 și 3 minute în emisiunea TRADIȚII

Stimați prieteni, în ediția de astăzi a emisiunii Tradiții poposim în incinta Muzeului „Nicolae POPA”, din satul Târpești, comuna Petricani, județul Neamț.

Muzeul a fost înființat de către creatorul popular Neculai Popa. Colecțiile muzeului – deschise publicului încă din anul 1977 – cuprind: obiecte de arheologie, numismatică, etnografie, obiecte religioase, icoane, pictură naivă, dar și creații ale lui Neculai și Elena Popa: măști, costumații pentru spectacolele de iarnă, sculptură în lemn și piatră etc. Toate aceste exponate pot fi vizionate în cele 12 camere destinate muzeului, plus curtea cu sculpturi – lemn și piatră – a familiei Popa.

Despre toate acestea, aflăm mai multe amănunte de la Damian Ioan Popa, cadru didactic, artist plastic, fiul regretatului meșter popular Neculai Popa.

În speranța că doriți să audiați amănunte despre toate cele prezentate – vă invităm ca în seara aceasta, joi, 15 septembrie 2022, începând cu ora 21 și 3 minute, să fiți alături de Radio Iași, urmărind emisiunea Tradiții.

Puteți vizita – virtual – Casa „Popa” – AICI – http://www.muzeulpopa.ro/

Ne putem auzi – online – AICI – http://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post