telefon:

+40741405281

Dumitru Serban VASLUIUL CULTURAL FILM – SÂMBĂTĂ, 20 aprilie 2024 – Vânturile de Nord-Est la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

FILM – SÂMBĂTĂ, 20 aprilie 2024 – Vânturile de Nord-Est la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Reprezentanții Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a IX-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

SÂMBĂTĂ, 20 aprilie 2024, vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, producția georgiană Vânturile de Nord-Est / The Northeast Winds. Regia Nikoloz Bezhanishvili (2021).

„Dizolvarea Uniunii Sovietice este cea mai mare crimă a secolului XX”, cu această declarație a lui Vladimir Putin sunt de acord și unii locuitori ai orașului natal al lui Stalin din Georgia. Ei visează la o întoarcere la vremea în care dictatorul controla ferm. Acești staliniști îndârjiți sunt șocați când autoritățile orașului îndepărtează statuia eroului lor. În eforturile lor de a o restabili, se ciocnesc cu un alt partid stalinist, care se prezintă ca adevăratul gardian al stalinismului și refuză să tolereze străinii.

Acest film surprinde dizolvarea unui vis pentru adevărații credincioși care au fost lăsați în urmă de noua direcție a țării lor.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Organizator local: dr. Mircea Mamalaucă; Organizator național: Asociația One World Romania;

Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

27 februarie - 3 martie 2023 - Program: Observatorul Astronomic în săptămâna „Şcoala Altfel”

27 februarie – 3 martie 2023 – Program: Observatorul Astronomic în săptămâna „Şcoala Altfel”27 februarie – 3 martie 2023 – Program: Observatorul Astronomic în săptămâna „Şcoala Altfel”

Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad va organiza în săptămâna 27 februarie – 3 martie 2023, observaţii astronomice solare cu cel mai performant telescop solar destinat publicului