telefon:

+40741405281

Dumitru Serban IAȘUL CULTURAL Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (12 MAI 2024)

Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (12 MAI 2024)

Duminică, 12 MAI 2024, începând cu ora 10, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a desfășurat o nouă manifestare culturală a Asociaţiei Literare „PĂSTOREL” Iaşi (ALPI).

Evenimentul a fost moderat de către scriitorul şi comandorul (r.) Mihai Batog-Bujeniţă.

În programul manifestării au fost prezentate ultimele apariții editoriale ale membrilor asociației. Imediat după prezentarea periodicelor și a volumelor, am asistat la un recital de epigrame, poezii și proză. Înspre finalul manifestării, membrii ALPI au admirat un frumos recital de melodii folk, momente muzicale interpretate de către cantautorul ieșean Valentin Alexiu.

Concret, s-a făcut vorbire despre revistele: „Dor de infinit” (Anul II, Nr. 6), revistă de literatură și artă, periodic editat de către Asociația Internațională literară și culturală „Dor de infinit” din București; „BOOKLOOK” (Nr. 70), publicație trimestrială de umor internațional. „BOOKLOOK” este editată de către reprezentanții Asociației Literare „Păstorel” Iași (ALPI).

În timpul manifetării au fost prezentate și volumele: Visătorul alb (versuri), semnat de către Daniel Cozmanciuc, carte care a văzut lumina tiparului anul acesta la Editura Izvorul cuvântului; „Din gânduri risipite” – Ionel Pintilii în dialog cu istoricul și scriitorul Vasile Diacon, volum care a apărut anul acesta la Editura ALFA din Iași; Bucovină plai cu dor, doina inimilor noastre… Etnograful Vasile Diacon în dialog cu jurnalistul Dumitru Șerban, carte care a văzut lumina tiparului anul acesta la Editura PIM din târgul Iașilor.

Ultimele două volume vor fi lansate la Iași, în ziua de 2 iunie a.c., începând cu ora 11, în incinta Palatului Braunstein (Str. Cuza Vodă, Nr. 2).

Asociația Literară „Pastorel” – ALPI – este un grup format din oameni de artă și cultură, oameni inimoși și cu simțul umorului. Președintele Asociației este domnul comandor Mihai Batog Bujeniță. Scopul asociației vizează promovarea valorilor culturale, ale umorului literar de cea mai bună calitate, exprimat în poezie, epigramă sau proză.

TEXT și FOTO: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

14 octombrie – 31 octombrie 2023, la Palatul Culturii, expoziție de fotografie „Cum respiră pământul”, de Dan Mihalcea14 octombrie – 31 octombrie 2023, la Palatul Culturii, expoziție de fotografie „Cum respiră pământul”, de Dan Mihalcea

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul să viziteze, în perioada 14 octombrie – 31 octombrie 2023, la Palatul Culturii, expoziția de