telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN Cartea: Hândrești, meleag mușatin – temă a emisiunii Tradiții de joi, 4 IULIE 2024, ora 21:03 – cu Dumitru ȘERBAN

Cartea: Hândrești, meleag mușatin – temă a emisiunii Tradiții de joi, 4 IULIE 2024, ora 21:03 – cu Dumitru ȘERBAN

Stimați prieteni, în ediția de astăzi (joi, 4 IULIE, anul 2024) a emisiunii Tradiții, facem popas în satul Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași.

La invitația doamnei Maria Loghin, scriitor, am participat la prezentarea antologiei literare Hândrești, meleag mușatin, manifestare culturală care s-a desfășurat în ziua de 15 iunie, începând cu ora 12:30, în incinta Complexului Istoric „Adormirea Maicii Domnului”. PROMO AUDIO:

 

Evenimentul a constituit prilej de comemorare a poetului Mihai Eminescu, știut fiind faptul că anul acesta, la 15 iunie, s-au împlinit 135 de ani de la moartea sa.

De la prezentarea antologiei literare Hândrești, meleag mușatin, astăzi stăm de vorbă cu Grigore Curcanu, președinte al Cenaclului literar artistic „Dor de infinit” din capitală, invitat special al evenimentului; mai apoi, dialogăm cu Ionel Știfii, fiu al satului; cu profesorul de istorie Mihai Gabriel Vasilencu, fiu al locului, cel care ne oferă amănunte concrete despre cercetările arheologice efectuate de-a lungul anilor în zona în care ne aflăm; alte două voci pe care le ascultăm sunt ale Alexandrei Șleapcă și Elenei Sârghe, interlocutori originari din satul Hândrești.

Un alt interlocutor al ediției este preotul Dan Turcu, cel care ne vorbește despre Complexul Istoric „Adormirea Maicii Domnului”, dar și despre evenimentele organizate, în ultimii ani, în incinta acestuia. PROMO AUDIO:

 

Dragi prieteni, toți cei pe care i-am amintit ne povestesc despre antologia literară Hândrești, meleag mușatin, volum care surprinde tradițiile, istoria, trecutul și prezentul satului Hândrești din comuna Oțeleni, județul Iași.

Dragi prieteni, în speranța că v-am stârnit interesul cu subiectele pe care le-am amintit, și sigur am făcut-o, vă invit să fiți alături de Radio Iași, diseară, imediat după ora 21, pentru a urmări emisiunea Tradiții, o emisiune a sufletului dumneavoastră.

Ne auzim online – AICIhttp://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Text, foto și audio: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post