Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”
Duminică, 15 ianuarie 2023, între 9.00 – 17.00, în incinta Casei memoriale Tudor Arghezi – Mărțișor (Strada Mărțișor, Nr. 26, sector 4, București) reprezentanții acesteia au pregătit pentru vizitatori un material audio special care va putea fi ascultat în casă, în timpul vizitării. Concret, este vorba despre o selecție de povestiri și amintiri, prezentate de către muzeograful Dorothea Nicolescu. Materialul este o completare a turului în casa memorială pentru vizitatorii care vor deveni musafirii familiei Arghezi. Așadar, textele sunt din scrierile copiilor lui Tudor Arghezi, Mitzura și Baruțu, și vor fi completate cu câteva poeme în proză care poartă semnătura marelui scriitor, alese din colecția intitulată cu delicatețe: „Pe o palmă de țărână”.
Casa memorială „George și Agatha Bacovia”
Duminică, 15 ianuarie 2023, între 12.00 – 16.00, reprezentanții Casei memoriale „George și Agatha Bacovia” (Strada George Bacovia, Nr. 63, București) vă invită într-o vizită caldă, ca de la suflet la suflet, pe ritmuri de poezie bacoviană. Aceștia au pregătit un program special în care poeziile cele mai reprezentative din opera lui George Bacovia, poet simbolist român, vă vor însoți pașii în casa memorială. Se vor citi câteva poezii și se va dezvălui povestea din spatele acestora, descoperindu-l și redescoperindu-l pe Bacovia… omul și poetul. Prezintă: Lelia Spirescu – muzeograf.
Casa memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”
Marți, 17 ianuarie 2023, între 9.00 – 17.00, în incinta Casei memoriale „Ion Minulescu și Claudia Millian”, de pe Strada Gheorghe Marinescu, Nr. 19, etaj 2, vizitatorii se vor delecta cu un material audio care conține înregistrări ale poeziilor lui Ion Minulescu, recitate de autorul însuși, melodii pe versuri celebre ale poetului, interpretate de artiști renumiți. Prezintă: Adrian David – muzeograf.
Casa memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu,” Strada Gheorghe Marinescu 19, etaj 2, ap. 11, interfon 12, tot marți, 17 ian. 2023, între 9 și 17, vizitatorii sunt invitați să descopere povestea obiectelor (schița casei lui Ion al Glanetașului desenată chiar de Liviu Rebreanu, bucata de lemn care provine din spânzurătoarea cu care a fost spânzurat Emil Rebreanu ș.a.) și acele evenimente care l-au inspirat pe Liviu Rebreanu să scrie opere precum Ion, Pădurea Spânzuraților sau Adam și Eva. Despre subiect ne vorbește Adrian David – muzeograf.