telefon:

+40741405281

Dumitru Serban IAȘUL CULTURAL Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (14 APRILIE 2024)

Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (14 APRILIE 2024)

Duminică, 14 APRILIE 2024, începând cu ora 10, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a desfășurat o nouă manifestare culturală a Asociaţiei Literare „PĂSTOREL” Iaşi (ALPI). Evenimentul a fost moderat de către scriitorul şi comandorul (r.) Mihai Batog-Bujeniţă.

În programul evenimentului au fost prezentate ultimele apariții editoriale ale membrilor asociației. Imediat după prezentarea volumelor am asistat la un recital de epigrame, poezii și proză.

Concret, s-a făcut vorbire despre: Un destin împlinit (roman biografic), semnat de către Viorica Șerban, volum care a văzut lumina tiparului la Editura PIM din Iași; În pana… umorului, de Nicolae Viziteu (PIM, 2024); Borcanul cu muște, de Mihai Batog-Bujeniță, carte care a apărut anul acesta la Editura PIM din Iași; REVERBERAȚII din Țara Luanei (poezii), volum apărut la Editura Teocora din Buzău; Cerul din adîncul inimii, de Mircea Țîmpău (Editura Performantica, Iași, 2024); MAMELON DE GALON (carte de râsu¢ plânsu¢), volum semnat de către Aurel Brumă (Performantica, Iași, 2024).

În timpul manifestării culturale de duminică, 14 aprilie a.c., membrii ALPI au asistat și la o reprezentație de magie făcută de către Magicianul Nicolas (Nicolae Ocheană, scriitor).

De asemenea, în timpul evenimentului din ziua de 14 aprilie 2024, scriitorul şi comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă a prezentat, pe scurt, periodicele: „ACUS”, Nr. 2 (778)/ 2024, editată de Cenaclul Umoriștilor Sibieni „Nicolae Olahus”, sub egida Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu și cu sprijinul Cercului Militar Sibiu; „Iașul cultural”, Anul II, Nr. 1 (5), ianuarie-martie 2024; „Lumea epigramei”, Anul XIII, Nr. 31, ianuarie 2024, revistă independentă a epigramei românești de pretutindeni; „Orizont cultural ieșean”, Nr. 2, ianuarie-februarie-martie 2024; „Epigrama”, Anul XXXI, serie nouă, Nr. 106, decembrie 2023, publicație a Uniunii Epigramiștilor din România.

Asociația Literară „Păstorel” – ALPI – este un grup format din oameni de artă și cultură, oameni inimoși și cu simțul umorului. Președintele Asociației este domnul comandor Mihai Batog Bujeniță. Scopul asociației vizează promovarea valorilor culturale, ale umorului literar de cea mai bună calitate, exprimat în poezie, epigramă sau proză.

TEXT și FOTO: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

„Pisica albă, pisica neagră”… la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi, joi, 17 nov., h. 18„Pisica albă, pisica neagră”… la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi, joi, 17 nov., h. 18

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iaşi, prin cei ai Casei de Cultură „Mihai Ursachi” organizează o proiecţie cinematografică mult aşteptată de către cinefili. Este vorba despre filmul artistic „Pisica albă, pisica neagră”,