telefon:

+40741405281

Dumitru Serban SEMN de CARTE, de DUMITRU ȘERBAN Labirintul albastru… de Cornel Vlad

Labirintul albastru… de Cornel Vlad

La Iași, nu demult, în Sala „B. P. Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” a fost lansat volumul de versuri Labirintul albastru, de Cornel Vlad. Cartea a văzut lumina tiparului la Editura Vasiliana 98 din târgul Iașilor… în anul 2019.

Întâi, de la eveniment, îl audiem pe scriitorul ieșean Emilian Marcu, cel care ne conturează o imagine a autorului, dar și a volumului de versuri – Labirintul albastru.

Audio – scriitorul Emilian Marcu

La prezentarea volumului de versuri Labirintul albastru, de Cornel Vlad, imediat după ce am stat de vorbă cu scriitorul Emilian Marcu, am avut prilejul să-l invit la dialog și pe scriitorul ieșean Nicolae Busuioc, cel care ne vorbește, concret și la obiect, despre volum, creionându-ne un portret al autorului, dar ne răspunde și la întrebarea – Se mai citește… astăzi?

Audio – scriitorul Nicolae Busuioc

Al treilea interlocutor este scriitorul Cornel Vlad, de loc din Brașov, autorul cărții lansate, la Iași, nu demult, cel care ne spune povestea poeziei pe care o scrie, cu pasiune, trăiri adânci, emoții. Cornel Vlad ne amintește volumele de versuri pe care le-a scris, arătându-se împlinit în suflet. Poetul ne și recită din creațiile sale, stârnindu-ne cele mai sensibile corzi ale sufletului, iar înspre finalul dialogului, pentru fiecare dintre dumneavoastră, are un gând de a fi apropiați de carte, mai exact de „cetitul” acesteia.

Audio – scriitoul Cornel Vlad
Audio – scriitoul Cornel Vlad

În timpul prezentării volumului de față, scriitorul ieșean Nicolae Busuioc, avea să susțină: „Puterea cărții ar trebui să fie apreciată și plasată înaintea celorlalte, prima în stat și prima în lume, pentru că ea le premerge, le definește, le pregătește și le susține pe toate”. Pe de altă parte, poetul Cornel Vlad ne spune că în cartea sa „se întâlnesc autorul de carte, bibliotecarul și cititorul, pentru a trăi împreună bucuria lecturii și a alegerii… și a descoperirii, cu cartea în mână, a drumurilor necesare și specifice pentru om și umanitate, spre cunoașterea frumuseții binelui; doar prin lectură omul trăiește influența miraculoasă a puterii cărții”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Istoric Ștefan S. Gorovei prezinta cartea - Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa

„Istoria făcută în mod tranșant” în cartea – Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa, de istoric Adrian Andrei Rusu, lansată, la Iași„Istoria făcută în mod tranșant” în cartea – Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa, de istoric Adrian Andrei Rusu, lansată, la Iași

Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi au organizat, nu demult, la Iași, în Sala „Dublei Alegeri” din incinta Muzeului Unirii, lansarea cărții: Ștefan