În ediția de astăzi a emisiunii noastre relatăm de la MANIFESTĂRILE PRILEJUITE DE ZILELE UNIVERSITĂȚII „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI, activități culturale desfășurate în zilele de 27 și 28 octombrie, mai exact de la – SIMPOZIONUL ANUAL AL CATEDREI DE SLAVISTICĂ „PETRU CARAMAN”.
Temele de dezbatere au fost: Destinul Cantemireștilor în Rusia; Vizita lui Petru I la Iași (1711) și Vaporul cu filozofi. Un secol de la expulzarea din Rusia a reprezentanților intellighenției ruse.
În deschiderea emisiunii de astăzi, domnul profesor universitar, doctor în filologie, Leonte Ivanov, șef al Catedrei de Slavistică „Petru Caraman” din cadrul Facultății de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, ne creionează o imagine completă a evenimentelor desfășurate în cele două zile de activități.
Așadar, de la ZILELE UNIVERSITĂȚII „ALEXANDRU IOAN CUZA” DIN IAȘI, activități culturale desfășurate în zilele de 27 și 28 octombrie, mai exact de la – SIMPOZIONUL ANUAL AL CATEDREI DE SLAVISTICĂ „PETRU CARAMAN”, până la finalul ediției (4 ianuarie 2023, de pe toate frecvențele Radio Iași, între h. 20:30 – 21) o ascultăm pe doamna profesor Liudmila Bejenaru, cea care ne vorbește despre: Paisie Velicicovschi (viața și opera), cunoscut și ca Paisie de la Neamț sau Paisie cel Mare, fost călugăr și teolog ortodox care a contribuit la înnoirea monahismului ortodox prin redescoperirea scrierilor patristice și publicarea Filocaliei, ascultând amănunte concrete despre biografia și scrierile sale. Vă invităm, dragii noștri prieteni, să ascultați, cu atenție, pentru că, în exclusivitate, pe undele Radio Iași, astăzi, aducem informații de o importanță aparte.
Despre toate acestea… veți afla mai multe amănunte, în ediția de astăzi a emisiunii Comunități Etnice/Ruși Lipoveni, emisiune pe care o difuzăm începând cu ora 20 și 30 de minute, pe toate frecvențele Radio Iași.
Ne auzim, online, AICI – http://www.radioiasi.ro/asculta-live/