telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN Exclusivitate – 8 – 10 februarie 2023, Iași, Festivalul Identității Culturale Rrome – Luni, 6 FEBRUARIE 2023, în emisiunea Viața Rromilor, Radio Iași (ora 20:30, 06.02.2023)

Exclusivitate – 8 – 10 februarie 2023, Iași, Festivalul Identității Culturale Rrome – Luni, 6 FEBRUARIE 2023, în emisiunea Viața Rromilor, Radio Iași (ora 20:30, 06.02.2023)

Iași, 8 - 10 februarie 2023, Festivalul Identității Culturale Rrome

În ediţia de astăzi a emisiunii noastre împreună cu doamna Daniela Doroșincă, președinte al Asociației Iubire și Încredere din Iași, vorbim despre proiectul Integrare Unitară prin Bariere Identitare Rome Eliminate în Regiunea Nord – Est, proiect care e încununat de un frumos eveniment, manifestare care se va desfășura în târgul Iașilor, în perioada 8 – 10 februarie 2023 (ora 17: Casa de Cultură a Studenților, 8 și 9 februarie; Sala „Henri Coandă”, Palatul Culturii, 10 februarie a.c.)

Obiectivul proiectului amintit constă în „îmbunătățirea condițiilor de manifestare a culturii rome și creșterea gradului de incluziune și conștientizare a identității culturale prin artele spectacolului, acces digital și antreprenoriat”.

Până a afla, în exclusivitate, amănunte concrete despre Festivalul Identității Culturale Rrome, Iași, 8 – 10 februarie a.c., doamna Daniela Doroșincă ni se prezintă, iar, mai apoi, ne descrie activitatea Asociației Iubire și Încredere, asociație înființată în anul 2006.

Vă reamintim că – în ediţia de astăzi a emisiunii noastre – stăm de vorbă cu doamna Daniela Doroșincă, președinte al Asociației Iubire și Încredere din Iași. Invitata noastră ne prezintă proiectul Integrare Unitară prin Bariere Identitare Rome Eliminate în Regiunea Nord – Est, proiect care e încununat de un frumos eveniment, manifestare care se va desfășura în târgul Iașilor, în perioada 8 – 10 februarie 2023. Este vorba despre Festivalul Identității Culturale Rrome.

Activitățile din cadrul proiectului sunt: formarea și dezvoltarea profesională a persoanelor de etnie romă în sectoarele culturale și creative prin instruiri specifice domeniului muzical; organizarea sesiunilor de repetiție sub forma unui Roma Music Camp și a unei de sesiuni de înregistrare a conținutului audio care va fi inclus în cadrul unui album muzical; organizarea de ateliere artistice de artă dramatică, artă vizuală, muzică și dans dedicate pentru 30 de copii de etnie rome în vederea incluziunii acestora; organizarea unui program de mentorat pentru 55 artiști de etnie romă în vederea valorificării și dezvoltării culturii rome ca model inovator de afaceri în sectoarele culturale și creative; organizarea unui program de internship pentru 5 persoane de etnie romă care lucrează în sectoarele cultural-artistice; organizarea și desfășurarea unui festival al identității culturale rome în Iași cu scopul de a promova înțelegerea reciprocă cu participarea populației rome, populației majoritare și cetățeni norvegieni.

Despre toate acestea, dar și despre grupul țintă din cadrul proiectului, cu accent pe Festivalul Identității Culturale Rrome, ascultăm mai multe detalii de la doamna Daniela Doroșincă, președinte al Asociației Iubire și Încredere din târgul Iașilor.

Vă reamintim că în ediţia de astăzi a emisiunii Viața Rromilor (în fiecare luni, h:20 și 30 deminute, Radio România Iași) dialogăm cu doamna Daniela Doroșincă, președinte al Asociației Iubire și Încredere din târgul Iașilor. În următoarele minute… aflăm amănunte concrete despre acțiunile culturale organizate în cadrul Festivalului Identității Culturale Rrome, eveniment organizat în cadrul proiectului Integrare Unitară prin Bariere Identitare Rome Eliminate în Regiunea Nord – Est.

Concret, invitata noastră ne vorbește despre programul din cele trei zile – 8 – 10 februarie 2023 – de festival, manifestare care, în primele zile va începe la ora 17, Casa de Cultură a Studenților Iași, iar, în ultima zi, 10 februarie, de asemenea tot la ora 17 se vor da startul acțiunilor, dar de data aceasta în Sala „Henri Coandă” din incinta Palatului Culturii.

Înspre finalul dialogului, doamna Daniela Doroșincă, pentru fiecare dintre dumneavoatsră, are o invitație de a participa la festival.

 

Raportat la subiectele conturate, mai sus, se cuvine a încheia prin cuvintele: O maşină poate realiza munca a 50 de oameni obişnuiţi. Nicio maşină nu poate face munca unui om excepţional (Elbert Green Hubbard  – 19 Iunie, 1856 – 7 Mai, 1915, scriitor, editor, artist, şi filozof american).

Ne auzim, online, AICI – http://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Iași, 8 - 10 februarie 2023, Festivalul Identității Culturale Rrome

Iași, 8 – 10 februarie 2023, Festivalul Identității Culturale Rrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post