telefon:

+40741405281

Dumitru Serban SEMN de CARTE, de DUMITRU ȘERBAN Întoarcerea din război, de ERICH MARIA REMARQUE

Întoarcerea din război, de ERICH MARIA REMARQUE

Întoarcerea din război, de ERICH MARIA REMARQUE

După patru ani teribili, tânărul Ernst şi grupul de militari germani din care face parte, supravieţuitori ai Primului Război Mondial, se află în drum spre casă.

Au văzut orori de nedescris şi se emoţionează la gândul că lumea care îi aşteaptă ar putea reveni la normal, iar ţara pentru care au luptat cu dragoste şi entuziasm le-ar putea fi recunoscătoare.

Gustă „minuni” cum ar fi un cartof copt pe câmp, se îmbată de mireasma fumului alb care iese din gospodării, semn de recolte, pace şi hrană. Dar nimic nu este ce pare a fi. În gara din oraşul lor natal, camaradul Ludwig, rănit şi bolnav de dizenterie, este aproape ucis de „revoluţionari” de stânga, şi ei foşti soldaţi.

Pe străzile oraşului copilăriei, de unde băieţii au lipsit cu anii, există concetăţeni care nu par să se bucure în mod deosebit de întoarcerea lor. Nu le-au împărtăşit experienţele şi nu se pot gândi decât că ţara a fost învinsă… Parcă i-ar învinui… Romanul Întoarcerea din război (1931) a fost interzis de regimul nazist.

În anul 1937 a fost adaptat pentru marele ecran de regizorul James Whale, cu John King, Richard Cromwell şi Slim Summerville în rolurile principale.

 

Întoarcerea din război, de ERICH MARIA REMARQUE

Întoarcerea din război, de ERICH MARIA REMARQUE

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

1 MARTIE 2023, Lansare a cartii - Timpul Sacrru, de etnograf Marcel Lutic

1 Martie 2023, h:17, asistăm la prezentarea Cărții – Timpul sacru. Sărbătorile de altădată, de etnograf Marcel Lutic1 Martie 2023, h:17, asistăm la prezentarea Cărții – Timpul sacru. Sărbătorile de altădată, de etnograf Marcel Lutic

Într-un sfârșit, cu ajutorul lui Dumnezeu, după multe ezitări și îndoieli, dar și după câteva originale lansări tip șezătoare prin orașe, târguri și sate românești (de la Dorohoi la Roman,