telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN Popas în „Casa Bunicilor” din Heci, Lespezi, Iași – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 11 IULIE 2024, ora 21:03 – cu Dumitru ȘERBAN

Popas în „Casa Bunicilor” din Heci, Lespezi, Iași – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 11 IULIE 2024, ora 21:03 – cu Dumitru ȘERBAN

În ediția de astăzi (joi, 11 iulie a.c., h 21:03) a emisiunii Tradiții, facem popas în satul Heci, comuna Lespezi, județul Iași.

Concret, poposim în incinta Muzeului Etnografic din satul Heci, punct muzeal situat în curtea Școlii Gimnaziale din localitate.

Cea care ne spune povestea acestei frumoase și rare colecții de etnografie este doamna învățătoare Maria Roșca, originară din satul Dumbrava, sat component al comunei Lespezi. PROMO AUDIO:

Imediat după ce aflăm, prin cuvânt, o descriere generală a muzeului, doamna învățătoare Maria Roșca ne spune cum a început această poveste de pe tărâmul tradițiilor în satul Heci.

Apoi, ne vorbește despre carte Pe aripile tradiției (Editura PIM, Iași, 2007), proiect editorial dedicat tradițiilor din comuna Lespezi.

După toate acestea, nu ne rămâne decât să pășim în incinta Muzeului Etnografic din satul Heci și a afla amănunte despre obiectele expuse, obiecte care au o istorie aparte, o istorie înărcată de trăirile înaintașilor din ținuturile în care, astăzi, facem popas. PROMO AUDIO:

Dragi prieteni, în speranța că v-am stârnit interesul cu subiectele pe care le-am amintit, și sigur am făcut-o, vă invit să fiți alături de Radio Iași, diseară, imediat după ora 21, pentru a urmări emisiunea Tradiții, o emisiune a sufletului dumneavoastră.

Ne auzim online – AICIhttp://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Text, foto și audio: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Kamal Abdulla, opera și viața prezentate pe undele Radio Iași – în emisiunea Dialog intercultural din 29 septembrie a.c., h. 20 și 30 de minuteKamal Abdulla, opera și viața prezentate pe undele Radio Iași – în emisiunea Dialog intercultural din 29 septembrie a.c., h. 20 și 30 de minute

Nu demult, la Iași, a avut loc deschiderea Centrului de Multiculturalism Azerbaidjan, eveniment care s-a desfășurat în incinta Departamentului de Cercetare Interdisciplinar, departament al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, corp situat