telefon:

+40741405281

Dumitru Serban IAȘUL CULTURAL Regal organizat de Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași

Regal organizat de Muzeul Municipal ,,Regina Maria” Iași

Reprezentanții Muzeului Municipal „Regina Maria” din Iași organizează, în perioada 8 – 9 mai 2024, trei evenimente de o înaltă ținută culturală.

Manifestările se vor desfășura cu susținerea Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Iași, în colaborare cu: Muzeul Național Peleș, Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României, colecționari particulari, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Locală Iași.

„Maria a României, Regină și artistă”

Concret, la 8 mai 2024, în incinta Palatului Braunstein, începând cu ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziției „Maria a României, Regină și artistă”, un eveniment pus sub semnul revenirii simbolice a Reginei Maria în orașul care i-a deschis brațele­ în vremea Marelui Război. Pentru dată la Iași va fi prezentată coroana Suveranei, alături de alte valori de tezaur care au aparținut Marii Regine.

„Maria a României, Regină și artistă”

„Maria a României, Regină și artistă”

 „Ecce Homo”, de Tiziano Vecellio, la Iași

La 9 mai 2024, la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași,  strada Zmeu, nr. 3, începând cu ora 17:00, este prezentată lucrarea „Ecce Homo”,  semnată de către marele artistit Tiziano Vecellio. Evenimentul este realizat cu susținerea reprezentanților Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Iași, în colaborare cu cei ai Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Lucrarea, unică în România și Europa de Sud-Est, este prezentată pentru prima dată la Iași.

 „Ecce Homo”, de Tiziano Vecellio, la Iași

„Ecce Homo”, de Tiziano Vecellio, la Iași

Filmul „Coroana României”, de George Grigoriu, la Teatrul Național

În data de 9 mai 2024, ora 19:00, la Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Iași, va avea loc evenimentul de lansare al filmului „Coroana României”, regizat de George Grigoriu. Acest film-document va așeza Iașul în rândul marilor orașe și capitale europene, cu o puternică tradiție monarhică, în care a fost prezentat lungmetrajul. La realizarea acestui film au contribuit personalități din lumea academică și culturală a României. Cu acest prilej, cei care vor onora invitația organizatorilor, vor putea admira Coroana Regilor României, din colecția Muzeului Național Peleș.

Filmul „Coroana României”, de George Grigoriu, la Teatrul Național

Filmul „Coroana României”, de George Grigoriu, la Teatrul Național

Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Eveniment de Ziua Unirii - „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!” - în Tăutești, comuna Rediu, Iași - 1859-1927-2023, Ediția I

Eveniment de Ziua Unirii – „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!” – în Tăutești, comuna Rediu, Iași – 1859-1927-2023, Ediția IEveniment de Ziua Unirii – „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ!” – în Tăutești, comuna Rediu, Iași – 1859-1927-2023, Ediția I

Preacucernici părinţi, doamnelor si domnilor, stimați invitați, buna ziua şi bine ați venit la Centrul Cultural Tăutești, unde alături de Dumnezeu şi Maica Sa, ocrotitoare ne este şi Sfânta Lidia