telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN „Prologosurile” întru „logosul” lui Florin Buciuleac – temă a emisiunii Dialog intercultural din 31 MAI 2024, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

„Prologosurile” întru „logosul” lui Florin Buciuleac – temă a emisiunii Dialog intercultural din 31 MAI 2024, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

În emisiunea de astăzi, relatăm de la vernisajul expoziției „Prologos” a artistului ieșean Florin Buciuleac, acțiune culturală care a avut loc, la Suceava, în ziua de vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 18. Manifestarea s-a desfășurat în incinta Galeriei de Artă „Ion Irimescu”.

Despre creațiile artistului plastic Florin Buciuleac a vorbit scriitorul ieșean Liviu Apetroaie. Invitat special al evenimentului a fost cantautorul Adrian Bezna, din repertoriul căruia, în ediția de astăzi a emisiunii noastre, difuzăm câteva momente muzicale.

Pentru început, din deschiderea manifestării postăm vocea scriitorului Liviu Apetroaie, cel care-și exprimă o opinie pertinentă despre creațiile artistului Florin Buciuleac, subliniind simbolistica din lucrările expuse. Cu vocea lui Liviu Apetroaie încheiem emisiunea de astăzi, pentru că, imediat după vernisaj, l-am invitat la un scurt dialog. AUDIO:

 

În cele ce urmează, ascultăm cuvântul artistului plastic Florin Buciuleac, cel care mulțumește tuturor celor implicați în buna organizare a evenimentului.

Florin Buciuleac ne oferă și câteva explicații despre expoziția de față. AUDIO:

 

Dragi prieteni, la vernisajul expoziției „Prologos” a artistului ieșean Florin Buciuleac, eveniment cultural care s-a desfășurat la Suceava, în ziua de vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 18, în incinta  Galeriei de Artă „Ion Irimescu”, am ascultat și pe starețul Alexie Ichim de la Mănăstirea cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din comuna Boroaia, județul Suceava.

Părintele Alexie își exprimă o părere așezată, încărcată de spiritualitate, cu trimitere la un apropiat al domniei sale și anume la scriitorul F. M. Dostoievski. AUDIO:

 

Reamintim că în ediția de astăzi a emisiunii noastre, relatăm vernisajul expoziției „Prologos” a artistului ieșean Florin Buciuleac, eveniment cultural care s-a desfășurat la Suceava, în ziua de vineri, 17 mai 2024, începând cu ora 18, în incinta Galeriei de Artă „Ion Irimescu”.

Imediat după vernisaj, l-am invitat la dialog pe scriitorul Liviu Apetroaie, cel care ne vorbește despre biografia și opera artistului plastic Florin Buciuleac, subliniind noutatea pe care o aduce artistul ieșean în expoziția de față. AUDIO:

Pentru că astăzi s-a făcut vorbire despre Feodor Mihailovici Dostoievski, conchidem prin câteva cuvinte din scrierile sale: „Omul nu există decât dacă există Dumnezeu şi nemurirea”.

Stimați prieteni, în speranța că v-am stârnit interesul cu temele prezentate – și sigur am făcut-o – vă invit ca vineri, 31 MAI 2024, între 20:30 – 21, să fiți alături de Radio România Iași (1053 KHz/AM, 90,8; 94,5 și 96,3 MHz/FM), pentru a urmări emisiunea: Dialog intercultural.

Ne auzim, online, AICI – http://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Text, foto și audio: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post