telefon:

+40741405281

Dumitru Serban BOTOȘANIUL CULTURAL 4 – 13 iunie 2024 – Expoziție personală de pictură „Univers interior” – Lila Lungulescu

4 – 13 iunie 2024 – Expoziție personală de pictură „Univers interior” – Lila Lungulescu

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 4-13 iunie 2024, în spațiul Colecției de Artă, expoziția personală de pictură „Univers interior”, cu lucrări semnate de către artista Lila Lungulescu.

Absolventă de master în pictură la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design (îndrumător: prof. univ. dr. Zamfira Bârzu), Lila Lungulescu este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. A deschis peste 10 expoziții personale și a fost prezentă cu lucrări în peste 60 de expoziții colective, atât în țară, cât și în străinătate.

Expoziția „Univers interior” cuprinde 30 de lucrări de pictură în ulei, acril și tehnică mixtă, având o tematică intens dezbătută și explorată de artistă: cea a universului din care facem parte și noi.

Pentru Lila Lungulescu, universul interior este intens colorat, pânzele fiind realizate în tenta naturalismului abstract. Datorită acestui mod de abordare plastică, artista a primit în ultimii ani mai multe premii naționale și internaționale.

Lila Lungulescu și-a exprimat de nenumărate ori crezul artistic: „Lumea care mă înconjoară este o provocare cromatică care mă ajută în redarea motivațiilor spirituale și amprentei figurative, iar nota de abstract manifestată în imaginea plastică sunt detalii ale personalității, adânc îngropate în suflet, așteptând să fie scoase la iveală”.

Vernisajul va avea loc în data pe 9 iunie 2024, începând cu 11:00.

Evenimentul este curatoriat și prezentat de către artistul plastic Liviu Șoptelea.

Redacția

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Muzeul Județean Botoșani, în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, prezintă, în perioada 21 noiembrie – 14 decembrie 2023, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, expoziția „25 de ani de perspectivă artistică la Iași”, o expoziție  retrospectivă de desen care celebrează un sfert de secol de reprezentare în perspectivă în învățământul artistic ieșean.

21 nov. 2023, ora 13, Vernisaj al Expoziției – „25 de ani de perspectivă artistică la Iași”21 nov. 2023, ora 13, Vernisaj al Expoziției – „25 de ani de perspectivă artistică la Iași”

Muzeul Județean Botoșani, în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, prezintă, în perioada 21 noiembrie – 14 decembrie 2023, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, expoziția „25 de