telefon:

+40741405281

Dumitru Serban IAȘUL CULTURAL Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (9 IUNIE 2024)

Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi – ședința lunară (9 IUNIE 2024)

Duminică, 9 iunie 2024, începând cu ora 10, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, s-a desfășurat o nouă manifestare culturală a Asociaţiei Literare „PĂSTOREL” Iaşi (ALPI).

Evenimentul a fost moderat de către scriitorul şi comandorul (r.) Mihai Batog-Bujeniţă.

În deschiderea manifestării s-a făcut vorbire despre două evenimente de înaltă ținută.

Primul s-a desfășurat în ziua de duminică, 2 iunie 2024, începând cu ora 11, în incinta Palatului Braunstein (etajul IV). În programul acestuia au fost lansate două cărți. Concret, este vorba despre Din gânduri risipite – Ionel Pintilii în dialog cu istoricul și scriitorul Vasile Diacon (Editura ALFA, Iași, 2024) și Bucovină plai cu dor, doina inimilor noastre… – Etnograful Vasile Diacon în dialog cu jurnalistul Dumitru Șerban (Editura PIM, Iași 2024).

Al doilea eveniment despre care s-a făcut vorbire a fost organizat, la Iași, în ziua de marți, 4 iunie 2024, începând cu ora 18, în Sala „Vasile Pogor” din incinta Primăriei Municipiului, atunci când i s-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași scriitorului și comandorului (r.) Mihai Batog-Bujeniță. În cadrul manifestării a fost lansată și revista „Simfonie etnică”, revista comunităților etnice din Iași. Periodicul apare sub egida Primăriei Municipiului Iași.

În programul evenimentului de duminică au fost prezentate ultimele apariții editoriale ale membrilor asociației. Imediat după prezentarea periodicelor și a volumelor, am asistat la un recital de epigrame, poezii și proză.

Concret, s-a făcut vorbire despre volumele: Poeți români contemporani (Antologie de poezie românească, coordonator Trandafir Sîmpetru; a apărut sub îngrijirea Asociației Poeților Mondiali); Zig-zag printre cărți (Comentarii, interpretări), de Ana Opran (Editura Limes, Florești, Cluj, 2024); Jurnal de pandemie și nu prea… (proză), semnat de către Angela Stoian Mihai (Editura PIM, Iași, 2023); Picătura de iubire (poezii), de Mimi Rotariu (Editura PIM, Iași, 2024); Amprente lirice (poezii), de Oana Frențescu (Editura PIM, Iași, 2024); Tir cu gloanțe altruiste, de Val Andreescu. Cartea a văzut lumina tiparului anul acesta la Editura PIM din târgul Iașilor.

În cadrul evenimentului de duminică, 9 iunie a.c., s-a făcut vorbire și despre revistele: „Viața noastră” (Nr. 62, Martie, 2024), revistă (cu apariție variabilă) de cultură și viață a Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza”, Bârlad, Vaslui, respectiv „Iașul cultural”, Anul II, Nr. 1 (5), ianuarie-martie 2024.

În cadrul manifestării culturale de duminică. am asistat și la un frumos recital de poezie prezentat de către Vasile Ungureanu, preot, poet și om de cultură al Iașilor, născut la 11 noiembrie 1943, în satul Velea-Seacă.

Asociația Literară „Pastorel” – ALPI – este un grup format din oameni de artă și cultură, de oameni inimoși și cu simțul umorului. Președintele Asociației este domnul comandor Mihai Batog Bujeniță. Scopul asociației vizează promovarea valorilor culturale, ale umorului literar de cea mai bună calitate, exprimat în poezie, epigramă sau proză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Doctorul Eugen Târcoveanu este primul medic român care a folosit termonecroza ca metodă de tratare a cancerului şi al doilea din ţară care a operat laparoscopic.

2 februarie 2023, ora 15.00, la Muzeul „Kogălniceanu” Iași – întâlnire cu Doctorul, dascălul și omul de cultură – Eugen Târcoveanu2 februarie 2023, ora 15.00, la Muzeul „Kogălniceanu” Iași – întâlnire cu Doctorul, dascălul și omul de cultură – Eugen Târcoveanu

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită joi, 2 februarie 2023, ora 15, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” Iași, la întâlnirea cu prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu. Doctorul, dascălul și

Quality In Language Learning - QuILL - Proiect ERASMUS+

Quality In Language Learning – QuiLL – Proiect ERASMUS+- încheiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”Quality In Language Learning – QuiLL – Proiect ERASMUS+- încheiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

La 24 februarie a.c., începând cu ora 9:30, în Sala „Ferdinand” (Corp A) a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, am participat la conferința de final a proiecutului – Erasmus+ Erasmus+ –