telefon:

+40741405281

Dumitru Serban BUCUREȘTIUL CULTURAL 4 Martie 2023, Sâmbătă – Program CINEMA MUZEUL ȚĂRANULUI

4 Martie 2023, Sâmbătă – Program CINEMA MUZEUL ȚĂRANULUI

Cinema Muzeul Taranului Român

15:00 Ordinul Criminal – intrare liberă – 
La 46 de ani de la cutremurul din 1977, Re: Rise vă invită la proiecția de film „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”. Un film de Șerban Georgescu bazat pe piesa de teatru omonimă regizată de Carmen Lidia Vidu.
O ecranizare a ordinului criminal dat de Nicolae Ceaușescu de a sista lucrările de consolidare, la doar 4 luni după cutremurul din 4 martie 1977 și a urmărilor sale, urmărind reinstaurarea adevărului istoric, conform documentelor oficiale, precum stenograma ședinței.
Proiecția va fi urmată de o scurtă dezbatere despre implicațiile deciziei lui Nicolae Ceaușescu – atât din punct de vedere tehnic cât, mai ales, din punct de vedere uman, etic și istoric.
La discuție vor participa:
Carmen Lidia Vidu, regizorul piesei „4 iulie 1977. Cutremurul neștiut”
Andrei Ursu, istoric și fiul inginerului Gheorghe Ursu ( singurul dintre participanții de la acea ședință care a tras un semnal de alarmă în legătură cu cele discutate)
Cristian Iftode, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti
Eveniment organizat de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, în parteneriat cu MTR și Kolectiv.

18:00 Iconic Duo: Vassilis Vafeas 
The Cosmic Dissecting Room Show
regie: Vassilis Vafeas, Grecia, 1993, eseu artistic, 61′
Un film poetic suprarealist care juxtapune două lumi, cea a unui artist de pionierat, Gregory Semitecolo, cu cea a locuitorilor unei insule de frontieră unde primul decide să prezinte un eveniment vizual. Aceste două lumi, deși aparent opuse, prin procesul de creație și exprimare artistică coexistă în armonie.
Acum și atunci: Noua mea Smyrna
regie: Vassilis Vafeas, Grecia, 2022, documentar creativ, 59′
Un documentar creativ în care, printr-o abordare impresionistă, tușe de cuvinte și imagini, este compusă o călătorie a memoriei individuale și colective cu referiri la istoria socială, politică și culturală a Smyrnei din 1922 până astăzi.
* proiecție din cadrul Film O’Clock International Festival #3
**Proiecția este introdusă de o scurtă discuție online și transmisă în sala de cinema cu regizorul filmelor Vassilis Vafeas.

20:30 Viața, Mai Presus de Orice (Life, Above All)
Regie: Oliver Schmitz,2010, 105 min, Africa de Sud, Germania, dramă
Bazată pe romanul “Chanda’s Wars” al autorului Allan Stratton, drama „Life, Above All” o are în centrul acţiunii pe Chanda, o fetiţă în vârstă de 12 ani care locuieşte în satul Elandsdoorn, din apropiere de Johannesburg, împreună cu mama ei, Lillian, şi cu fraţii vitregi. Tatăl vitreg, Jonah, este un alcoolic care şi-a abandonat familia, iar mama este bolnavă de SIDA, motiv pentru care Chanda a fost forţată să se maturizeze înainte de vreme şi să aibă grijă de fraţii mai mici.
* proiecție din cadrul Film O’Clock International Festival #3
**Proiecția este urmată de o scurtă sesiune online de întrebări și răspunsuri transmisă în sala de cinema cu regizorul Oliver Schmitz.

 

Cinema Muzeul Taranului Român

Cinema Muzeul Taranului Român

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

PROIECȚIA PRIVATĂ a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI, realizat de regizoarea Victoria Baltag

18 feb. 2023, h:16, Proiecție film: Experimentul Pitești, în Sala de Film a Muzeului Recordurilor Românești18 feb. 2023, h:16, Proiecție film: Experimentul Pitești, în Sala de Film a Muzeului Recordurilor Românești

Vă invităm sâmbată, 18 februarie, de la ora 16, la PROIECȚIA PRIVATĂ a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI, realizat de regizoarea Victoria Baltag. Evenimentul va începe la ora 16:00, în Sala de

2 - 19 februarie 2023, expoziția Cărămida e făcută din case, a artistului Dacian Andoni

2-19 feb 2023, Muzeul Țăranului Român, Sala „Irina Nicolau” – Expoziția artistului Dacian Andoni: CĂRĂMIDA E FĂCUTĂ DIN CASE2-19 feb 2023, Muzeul Țăranului Român, Sala „Irina Nicolau” – Expoziția artistului Dacian Andoni: CĂRĂMIDA E FĂCUTĂ DIN CASE

Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează la Muzeul Național al Țăranului Român, în sala Irina Nicolau, în perioada 2 – 19 februarie