telefon:

+40741405281

Dumitru Serban IAȘUL CULTURAL 25–26 mai 2023 – Lexicografia academică românească. Provocările informatizării

25–26 mai 2023 – Lexicografia academică românească. Provocările informatizării

„Lexicografia academică românească. Provocările informatizării” în perioada 25–26 mai 2023, online

Cercetătorii lexicografi ieșeni de la Departamentul de lexicologie și lexicografie de la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” al Academiei Române – Filiala Iași, în colaborare cu Asociaţia Culturală „A. Philippide, organizează a XII-a ediție a Colocviului Internațional „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării” în perioada 25–26 mai 2023, online.
Obiectivele vizate sunt diseminarea rezultatelor recente ale cercetărilor lexicografice din proiecte naționale și europene, cu orientare spre instrumentele și resursele digitale necesare redactării și publicării dicționarelor (academice), precum și prezentarea altor rezultate obținute în cercetarea lingvistică și filologică.

„Lexicografia academică românească. Provocările informatizării” în perioada 25–26 mai 2023, online

„Lexicografia academică românească. Provocările informatizării” în perioada 25–26 mai 2023, online

Vor avea loc prezentări și dezbateri în cadrul mesei rotunde Dicționarul Academiei – prezent și perspective. Activități și strategii privind unificarea și standardizarea resurselor și instrumentelor informatice dedicate limbii române.
O secțiune specială este dedicată workshopului Lingvistică și astronomie.Terminologia astronomică românească: științific vs popular. Fenomene, obiecte cosmice și constelații (PN-III-P4-IDPCE-2020-1277).
Programul manifestării poate fi consultat aici: https://www.philippide.ro/pages/simpozioane/2023/PROGRAM_COLOCVIUL%20DE%20LEXICOGRAFIE_2023.pdf?fbclid=IwAR1f7iUXBV6gR4A5JFWjaD04RvrNA57F7BM2oCvANv6qWgczcrAFMjYSp0k 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Festivalul Mărțișorului, la ediția XX, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfînt (în fața Mitropoliei))Festivalul Mărțișorului, la ediția XX, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfînt (în fața Mitropoliei))

La Iași, zilele acestea, se desfășoară, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Mărțișorului, manifestare organizată de către reprezentanții Asociației Meșterilor Populari din Moldova împreună cu cei ai Primăriei Municipiului Iași,

Teoria literaturii în contextul epistemologic actual, de Lucia Cifor

LANSARE DE CARTE: „Teoria literaturii în contextul epistemologic actual”, de Lucia Cifor, joi, 23 februarie, la „TAFRALI”LANSARE DE CARTE: „Teoria literaturii în contextul epistemologic actual”, de Lucia Cifor, joi, 23 februarie, la „TAFRALI”

Reprezentanții Editurii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită joi, 23 februarie 2023, de la ora 14.00, la Librăria OREST TAFRALI (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, corp A),