telefon:

+40741405281

Dumitru Serban PROMO EMISIUNE, de Dumitru ȘERBAN „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu” – subiect al emisiunii Dialog intercultural de vineri, 5 IULIE a.c., ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN

„Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu” – subiect al emisiunii Dialog intercultural de vineri, 5 IULIE a.c., ora 20:30 – cu Dumitru ȘERBAN

În ediția de astăzi a emisiunii noastre, relatăm de la Concursul județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”, manifestare care s-a desfășurat, în localitatea Victoria, județul Iași, în incinta Căminului Cultural, în ziua de 28 mai 2024, începând cu ora 10.

Concursul s-a aflat la ediția a IX-a și s-a desfășurat pe secțiunile: creație literară, creație plastică, secțiunea caligrafie, secțiunea cu participare directă în care au fost adresate participanților întrebări din viața și opera scriitorului Ionel Teodoreanu.

În deschiderea ediției invităm la dialog pe doamna profesor de limba și literatura română Monica Olaru, director al Școlii Profesionale „Ionel Teodoreanu” din comuna Victoria, județul Iași. Doamna profesor ne oferă amănunte concrete despre concurs, cu accent pe secțiunile acestuia; aflăm amănunte și despre actul educațional din comuna Victoria. Toate acestea sunt într-o frumoasă împletire cu tradițiile locului, tradiții care sunt sădite, pe cât se poate, în sufletele copiilor din localitate, dar și în sufletele participanților la Concursul județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”. AUDIO:

 

Al doilea interlocutor al ediției de astăzi a emisiunii Dialog intercultural este domnul Sergiu Andrușca, director al Școlii Gimnaziale din Mănoilești, Raionul Ungheni, Republica Moldova. Sergiu Andrușca ne vorbește despre mărcile identitare pe care le are comuna Mănoilești în zestre, mărci identitare prezentate în cadrul Concursul județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”. AUDIO:

Între probele Concursului județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu” cei prezenți au susținut programe artistice. Pe lângă toate acestea, am asistat și la câteva intervenții ale reprezentanților actului cultural atât din comuna Victoria, cât și din partea reprezentanților actului cultural din Republica Moldova. Una din intervenții, în ton cu subiectele Concursului județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”, a aparținut elevei Evelina Moldovanu, elevă în clasa a VII-a la Gimnaziul din Mănoilești, Raionul Ungheni, Republica Moldova, intervenție pe care vă invităm să o urmăriți. AUDIO:

În final, stăm de vorbă cu doamna Olga Pavlova, coordonator artistic în cadrul Liceului Teoretic din Sculeni, Republica Moldova, cea care ne vorbește despre actul cultural din acestă instituție de învățământ, având din partea noastră aprecieri pentru programul prezentat de către elevii domniei sale, în timpul Concursul județean „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu” – de zilele trecute – din localitatea Victoria, județul Iași. AUDIO:

 

Stimați prieteni, sunt convins că v-am stârnit interesul cu temele prezentate, așa că nu-mi rămâne decât să vă invit în ziua de vineri, 5 IULIE 2024, între 20:30 – 21, să fiți alături de Radio Iași, pentru a urmări emisiunea: Dialog intercultural.

Ne auzim online, AICIhttp://www.radioiasi.ro/asculta-live/

Text, foto și audio: Dumitru ȘERBAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post